Etter to uker lang sommerferie var endelig Holmen-gutta tilbake på treningsfeltet mandag 19. juli. Allerede tirsdag 27. juli ventet årets andre treningskamp.

2021-07-29
A-lagsredaksjonen

Holmen lag (4-3-3): Sigurd J. Torgersen - Arian Cindahl, Simen Albin Thøgersen (debut), Max Hallgren, Frederik Lindquist - Endre Lübeck, Simen Garfjeld Syversen, Christoffer Brusnes - Lasse Knutsen, Mathias Mikalsen, Markus Relbo.

Innbyttere: Andreas Thorsrud - Herman Gimnes, Julian Pedersen, Srosht Omer, Nicolai Aasberg, Casper Meidal.

Motstander var Holmlia, som var lansert som en opprykkskandidat i den andre 4. divisjonsavdelingen. Treneren deres var selveste Haitam Aleesami, venstrebacken med 31 landskamper for Norge og en haug med kamper i Serie A og Ligue 1.

Vi dro til Lusetjern kunstgress i visshet om at det var meldt ekstreme mengder nedbør. Men vi hadde ikke REGNA med at det skulle bli såpass mye som det ble.

Vi dundret uansett ut fra startblokkene, og kjørte på fra start. Etter ti minutter måtte kampen imidlertidig avbrytes på grunn av lyn og torden. I garderoben ble Meteorologisk institutts lyn-nettsider sjekket like hyppig som Messi dribler motstandere i LaLiga. Plutselig var samtlige Holmlia- og Holmen-spillere lyn-eksperter, men det gode dommerteamet ventet lenge før de mente det var forsvarlig å kunne komme utpå og spille igjen.

Inspirert av været fortsatte Holmen i dunder og brak-stil, i form av at vi presset motstanderen hardt og høyt, noe som tvang frem flere gode muligheter. Etter første omgang var stillingen likevel 0-0.

Vi gjorde en del bytter i pausen. Én av de som kom inn, var Nikolai Aasberg. Han stusset tidlig gjennom til Markus Relbo, som satte inn Holmen-ledelse med en pen avslutning. Ikke lenge etter ble debutant Casper Meidal spilt fri ute på høyrekanten. Vi vet at juniorspiller Casper på sitt beste kan minne om den spanske verdensmesteren Jesus Navas i glansdagene, god med ball, hurtig og smidig. Da han dro seg mot mål viste han alle disse egenskapene på en gang, før han banket inn sitt første mål for Holmen Menn Senior A. Markus Relbo scoret ytterligere ett mål, etter godt forarbeid av Herman Gimnes. Holmlia reduserte på tampen etter slurv fra oss. Dermed endte det med 3-1 seier til Holmen.

- Det er gøy å se flere av spillerne begynner å komme i bedre fysisk form, selv om mange har mye å gå på, sier hovedtrener Mads Lystvedt.

- Vi sto løpet bedre mot Holmlia enn mot Kolbotn. Det var fint å se. Vi fikk etablert fine angrep i 1. omgang, men var uheldig som ikke scoret. Jeg er fornøyd med alle som startet var veldig påskrudde. Andre omgang var også god. Spillerne som kom inn, leverte bra. De siste ti minuttene var det noen tunge bein, men alt i alt var dette en veldig godkjent kamp der vi stort sett hadde kontroll på Holmlia.

I siste treningskamp før seriestart møter vi Gamle Oslo. Seriestart er 10. august mot Bærum 2, hjemme på Holmen kunstgress. Save the date!