Grasrotandelen.jpg

nfflogo.jpg

NFFOslo.jpg

Kvalitetsklubb.png

Fairplay.jpg

Tine%20Fotballskole.jpg

Klubbh%E5ndbok_kolonne.jpg

Klubbhistorie_banner.jpg

Jubileumsturneringen

Dessverre fik vi få dager før turneringen avbud fra Skuru, men da Reidar skaffet Asker som erstatter, ble det turnering likevel.

2018-04-08
Hjalte Lyhmann

Artikkelen ble første gang trykket i medlemsbladet til Holmen IF, HOLMEN Posten - nr.3 utgitt i oktober 1958, skrevet av daværende A-lagsspiller Hjalte Lyhmann.

Vertskapet innledet turneringen med å møte Asker som stilte flertallet av sine storspillere. – I det strålende været overrasket Holmen med å holde sine mer berømte motstandere godt fra livet. Riktignok hadde Asker et overtak som resulterte i en scoring i hver omgang, men flere ganger var det nære på oppe foran Askermålet, hvor Jan Eriksen imidlertid ikke lot seg beseire – 2-0 til Asker.
                Brevik og Slemmestad møttes i 2.kamp. – Her bølget spillet over banen med sjangser på løpende bånd. Breviks ungarske keeper spilte en fin kamp, og delvis som følge herav fikk kampen det overraskende resultatet at Brevik vant 2-1.
                Søndag, i samme strålende vær, spilte Slemmestad og Holmen i kamp om 3.plassen. Også denne gang vartet Holmen opp med godt spill, og Slemmestad kom fort på defensiven. Angrepene bølget mot Slemmestads mål hvor den ordinære keeper nå var kommet på plass. Han måtte imidlertid kapitulere to ganger, først etter skudd fra Hjalte Lyhmann og så for en fiks scoring av Trygve Torgersen. Da Tore Veber atter en gang holdt buret rent, ble det seier for Holmen med 2-0 og dermed 3.plass i godt selskap.
                Brevik og Asker møttes i finalen, der Asker nok fikk friere spillerom enn man hadde regnet med. Breviks keeper spilte igjen en god kamp, men kunne ikke hindre at noen baller fant veien bak ham. Asker ble dermed som ventet turneringens vinner med sin 4-0 seier og ble overrakt en flott krystallpokal av primus motor Reidar Bjørnrud.
                Så vel lørdag som søndag var det gymnastikkoppvisning av våre pike og dametropper, begge ledet av Eva Gjørstad. Et sjarmerende og stilfullt innslag i arrangementet. Fru Gjørstad har all ære av komposisjon og innstudering av det programmet.
                Lørdag kveld var det spillermiddag med påfølgende fest i Birøkterlagets lokaler. – Asker skuffet oss sterkt ved å ikke stille en eneste representant. – Det var faktisk det eneste minus ved det ellers tvers igjennom vellykkede arrangementet.
                Publikum sluttet ganske godt opp om turneringen. MEN HVOR ER LOKALPATRIOTISMEN – det er ikke morsomt for en Holmengutt under en kamp mellom Holmen og Asker å høre Holmenboere heie på Asker. I de store oppgjør er vi selvsagt alle Askerpatrioter, men i lokale feider synes det naturlig at distriktets egne gutter skulle ildnes til dåd. La oss oppleve det neste gang.

 

Samarbeidspartnere

 

If.jpg

Holmensenter.jpg

Jobzone.jpg

AdpointUnisport.jpg

Adpoint.jpg

Lilleberg.jpg

Modulvegger.jpg

Privatmegleren.jpg

Lagerboden.jpg

Dekkmesteren.jpg

Foodoccasion.jpg

Nike.jpg

Klubbpro.png