Grasrotandelen.jpg

nfflogo.jpg

NFFOslo.jpg

Kvalitetsklubb.png

Fairplay.jpg

Tine%20Fotballskole.jpg

Klubbh%E5ndbok_kolonne.jpg

Klubbhistorie_banner.jpg

KSA: Seriestart i 4.divisjon

Endelig var det klart for sesongstart. Vårt mye omtalte "nye" kvinnelag, består av både etablerte spillere og spillere som har tatt steget opp fra junioravdelingen. I tillegg har vi fått inn spillere fra andre klubber, som har kommet godt inn i gruppen både sosialt og sportslig. Pre-season har vært lang og kald, etter et godt antall treninger og treningskamper var det klart for første seriekamp hjemme mot OSI- i flomlys på Holmen kunstgress. 

2022-05-10
Kristian Sneddon

Holmen - OSI 1-4 (1-3) 

Årets første kamp for sesongen ble spilt på hjemmebane, og OSI (Oslostudentenes IK) stod på motsatt banehalvdel. Det er et lag vi kjente godt til fra før, som vi spilte mot i 3.divisjon i fjor. Den gang ble det en jevn og tøff affære, som Holmen gikk seirende ut av 3-2. 

Kampen åpnet i et rykende tempo, der det var klart og tydelig at det var første seriekamp og begge lag ønsket å vinne serieåpningen. Det bølget frem og tilbake, og det skapes målsjanser i begge ender. OSI tar ledelsen etter 25 minutter og fem minutter senere legger de på til 0-2 etter dårlig klareringspill i egen boks. Holmen må omstille, og vi responderer. Rett fra avspark klarer vi etter glimrende spill å finne Miriam Fink Kvamme foran mål som setter inn 1-2 til hjemmelaget. Holmen er inne i kampen igjen, og presser på for en utligning før pause. Uheldigvis er det OSI som legger på til 1-3 rett før dommeren blåser av første halvdel. 

Det var tungt for både spillere og trenere å gå til pause med stillingen 1-3. Holmen går uansett ut i andre omgang å prøver å få med seg poeng. Vi klarer å skape sjanser, men ballen vil dessverre ikke gå inn bak OSI sin målvakt. Andre halvdel bærer preg av en svært intensiv første omgang, der spillerne på begge lag fremstår slitene. Rett før kampen punkterer OSI kampen, og stillignen blir til slutt 1-4 til gjestene. 

Til tross for resultatet, er man fornøyd med hvordan laget presterer på banen. Spillerne er trofast til spillprinsippene og kampplanen, og innsatsen er det ingenting å si på. Det skal også nevnes at Synne Alise Christiansen spiller sin første offisielle kamp i rødt. Vi takker OSI for kampen, og gleder oss til å møte dem igjen borte på Domus Athletica til høsten. 

Laget: 

Ingeborg Merkesvik - Emma Kloven Moe, Ingrid Økland, Cathrine Tsan - Jenny Grinden (C), Dina Haave, Miriam Fink Kvamme, Synne Alise Christiansen - Julie Asdahl, Aurora Skyseth Vidhammer, Aleksandra Rachwal. 

Benken: 

Sunniva Bjørke, Thea Borgen, Ana Ambjørndalen, Sara Darell Hovland

Målscorere: Miriam Fink Kvamme 

 

Lille-Tøyen - Holmen 2-9 (1-6) 

Tidlig formiddag søndag 1. mai var våre rødekledde spillere klare for bortekamp mot Lille-Tøyen på Caltexløkka i Oslo. Det var en solfylt dag, så rammene lå til rette for en fantasisk dag med fotball. Lille-Tøyen debuterer i år med sitt første A-lag noensinne for kvinner, og tidligere i pre-season spilte vi en treningskamp mot dem hjemme på Holmen kunstgress. Den gikk Holmenjentene seirende ut av og vant hele 8-0. 

Forventningene var klare før kamp, ingenting annet enn 3 poeng var godt nok. Instruksjonene fra trener Christoffer Brusnes var at vi skulle gå ut på der og dominere kampen fra start til slutt. Dommeren blåser kampen i gang, og etter 30 sekunder mister Holmen ball på egen banehalvdel og spilleren fra Lille-Tøyen er alene med keeper og setter 1-0 til hjemmelaget. Vi starter kampen på verst tenkelig vis. Caltexløkka med sine 50 meter i bredden gjør det også utfordrende for oss å spille fotballen vi ønsker. Dermed tar det litt tid før Holmen tilpasser seg klima og motstander. Etter 12 minutter åpner fjorårets toppscorer Aurora Skyseth Vidhammer målkontoen og setter inn reduseringen. Herfra og ut kommer sjansene og scoringene på løpende bånd. Julie Asdahl, Sunniva Bjørke og Martine Tonstad scorer alle hvert sitt mål i løpet av omgangen. I tillegg setter Aurora inn to mål til, og hattricket er komplett før pause. 

Det står 1-6 til pause, tross resultatet har vi likevel mye å jobbe med i andre omgang. Vi gjør noen justeringer i pausen, og angriper mer siderom enn bakrom i andre akt. Dette gir resultater, og vi scorer tre mål til etter fantastiske enkeltprestasjoner. Cathrine Tsan og Dina Haave noterer seg for hvert sitt, og Aurora topper det med sitt fjerde for dagen. 

Etter en ekstremt dårlig start på kampen, tar vi oss sammen og spiller glitrende angrepsfotball til tider. Det er gledelig med så mange forskjellige målscorere, og Rebekka Davidsen spiller sin første offisielle kamp i rødt. 

Vi takker Lille-Tøyen for kampen, og ønsker dem lykke til videre i sesongen. 

Laget: 

Helle Lunde - Martine Tonstad, Ana Ambjørndalen, Cathrine Tsan - Thea Borgen, Dina Haave, Miriam Fink Kvamme, Sunniva Bjørke - Julie Asdahl, Aurora Skyseth Vidhammer, Aleksandra Rachwal. 

Benken:

Rebekka Davidsen, Synne Alise Christiansen 

Målscorere: Aurora Skyseth Vidhammer x4, Martine Tonstad, Cathrine Tsan, Dina Haave, Julie Asdahl, Sunniva Bjørke.

Nå er det to uker med trening, før neste kamp borte mot Heming. Vi håper på å se deg den 15.mai, klokken 20:15 på Heming kunstgress. 

Samarbeidspartnere

 

If.jpg

Holmensenter.jpg

Jobzone.jpg

AdpointUnisport.jpg

Adpoint.jpg

Lilleberg.jpg

Modulvegger.jpg

Privatmegleren.jpg

Lagerboden.jpg

Dekkmesteren.jpg

Foodoccasion.jpg

Nike.jpg

Klubbpro.png