MSA: Seier for A-laget i derby mot Asker!

A-laget tok sin andre strake seier forrige uke.

A-lagsredaksjonen

Laget: Fredrik Arnhjell - Henry Ekerholt, Simen Thøgersen, Max Hallgren, Daniel Mohebbi - Edin Botonjic, Jørund Engeseth, Endre Lübeck - Gabriel Dahl, Mathias Mikalsen, Lasse Knutsen.

Innbyttere: Srosht Omer, Julian Pedersen, Sebastian Ferraz, Nikolai Aasberg, Sondre Rossbach, Johannes Moe, Nicholas Nyquist.

Vi møtte et ungt Asker 2-lag på Føyka, der det var Champions League-stemning med flomlys, litt vått gress og mye folk på tribunen som prioriterte lokalfotball foran Barcelona-Bayern og Chelsea-Zenit. De Holmen-gutta som hadde CL-følelse mistet den imidlertidig kjapt da det ikke var garderober tilgjengelig på Føyka. I ekte breddefotball-stil måtte vi skifte på tribunen, og måtte finne kriker og kroker bak i skogen for å få på oss shortser og tights for å ikke sjenere de andre fremmøtte på tribunen som så Askers kvinnelag knuse Oppsal i vorsspielet før vår kamp. Til slutt fikk samtlige av Holmen-gutta på seg klær, og etter en kort, trang og intens oppvarming var vi klare for kamp.

Etter cirka 100 cornere fra både høyre og venstre, fikk vi til slutt uttelling på en innoverskrudd variant fra Daniel. Jørund steg til værs på et vis som Chelsea-stopper Antonio Rüdiger ville anerkjent, og headet ballen i mål.

Ledelsen holdt ikke lenge. Asker gode angrepsspiller Filip Alexander Hedström kom seg fri, og utlignet fem minutter etter. 1-1 sto seg til pause.

Holmen gjorde flere bytter i pausen. Blant dem som kom inn var vår egen Robert Lewandowski, Nicholas Nyquist. På ekte Lewandowski-vis kom han seg til flere gode avslutningsmuligheter, og satte to scoringer med fine avslutninger som Bayerns polakk ville klappet for. Nicholas passet også på å gi den høylytte Asker-fansen beskjed om å roe seg ned, ved å feire med en "hysjefinger" - akkurat som Cristiano Ronaldo mot Barcelona for Real Madrid i sin tid. Også Lasse Knutsen kom på scoringslista i 2. omgang, etter et fint innlegg fra Nikolai Aasberg. Askers mål i 2. omgang kom ved Tobias Heggelund. Til slutt endte det med 4-2-seier til Holmen, i en ikke altfor god fotballkamp der de tre poengene var det som varmet mest på en kveld som etter hvert minnet mer om høst enn sommer.

- Vi kommer aldri helt inn i rytmen og står og stanger mot en vegg med Asker-spillere som ligger lavt i sin 5-4-1 formasjon. Vi klarte etterhvert inn i 1. og utover i 2.omgang og komme oss rundt på kantene og får slått en del innlegg som fører til bla. 2-1 målet og flere farligheter. Vi blir slitne og ustrukturerte utover i andre omgang og det blir mye kriging og kaos de siste minuttene. Gledelig at vi får med oss tre poeng her, men vi må opp flere hakk for å hevde oss mot de neste motstanderne, sier hovedtrener Mads Lystvedt.

Etter mange kamper på kort tid venter nå en full treningsuke før neste kamp. Da gjester Lommedalen oss kl. 20:15 tirsdag 28. september på Holmen Kunstgress. Holmen er for alvor med i kampen om topplasseringene i avdelingen etter å ha tatt 13 poeng på de syv første kampene, og vi ser frem til en spennende høst med flere røde og svarte poeng i vente!