nfflogo.jpg

NFFOslo.jpg

Kvalitetsklubb.png

Fairplay.jpg

Tine%20Fotballskole.jpg

Klubbh%E5ndbok_kolonne.jpg

Klubbhistorie_banner.jpg

Grasrotandelen.jpg

Tilbakeblikk på jenteavdelingen - Holmen IF 2022

De siste ti årene har Holmen IF gjennom systematsik arbeid og prioriteringer bygget opp jentesiden i klubben. I 2022 hadde vi lag i alle årsklasser fra barn til senior, og med det gir jentene mulgheten til å spille i egen klubb så lenge de ønsker. Det var en viktig prioritering da klubben satte i gang arbeidet for snaut ti år siden. I denne saken vil du få en oppsummering av samtlige lag i ungdomsfotball- til seniorfotballen i 2022.

2022-11-23
Christoffer Brusnes

J12 (f.2010) 

Sesongen 2022 har vært et godt år både sportslig om ikke bedre, så vel så bra, det utenomsportslige. Billingstad IF og Holmen IF valgte å slå seg sammen våren 2022 i år framfor neste år som i utgangspunktet var planen. Årsaken var mangel på spillere på begge lag. Et Holmen-lag som ble såpass nytt for alle bestående av 60% Billingstad og 40% Holmen-spillere inneholdt noen sporslige utfordringer. Med èn trening i uken, ble det fokus på å sette laget, lære hverandre å kjenne, nye øvelser, litt høyere forventninger og ikke minst offside. Uttrykk som "ligge i sonen din", "sette linja", "offensiv markering" og "bakrom" var noe helt nytt for flesteparten av jentene, så dette året skulle by på nok av utfordringer på det sportslige og vel så det. 

Når det er sagt, så skal det også nevnes at dette har jentene håndtert mesterlig. De har utviklet seg og vokst som fotballspillere og det er morsomt å se hvordan de tar til seg informasjon, bearbeider den og bruker den til å utvikle seg videre. 

Sportslig sett har årets høydepunkt vært Bø i Sommerland-cup hvor Holmen møter tre veldig gode motstandere, hvor to av lagene trenere hele 3+ ganger i uken. Vi kommer med forventinger om å i det minste gjøre så godt vi kan, som resulterte til slutt i en seier, en uavgjort og et tap. Det andre høydepunktet var nok sesongens siste kamp hvor vi ligger under 0-3 hjemme mot det antatt beste laget i vår serie, for så å hente det opp til 3-3. Det skal nevnes at jentene hadde to 100% sjanser som kunne gitt dem seieren, uansett var jentene ekstremt fornøyd med god grunn. 

Så kort over til det utenomsportslige, som tidligere nevnt slo Holmen IF og Billingstad seg sammen i år. Og det er nok bragden som har vært størst. Hvordan jentene har håndtert dette har vært over alt av hva noen av oss turte å forestille oss. De har tatt så godt vare på hverandre, trykket hverandre til seg og virkerlig blitt en fantasisk sammensveiset gjeng. De kommer ekstremt godt overens noe som gjorde det å ta dem med på landskamp på Ullevaål for å se kvinnenes landslag mot New Zealand til en veldig enkel oppgave (årets sosiale høydepunkt). 

I skrivende stund har vi vært så heldige å få en god gjeng fra Hvalstad til oss, i tillegg en liten spillergruppe fra Nesøya på hospitering som vi alle håper trives. Vi er nå totalt 33 jenter som så langt kommer veldig godt overens og som gjør trenerjobben til trenerne til et lite høydepunkt i hverdagen. 

Vi ønsker å rette en stor takk til Steinar Sletvold Hansen, Jon Engum og resten av støtteapparatet for innsatsen de har lagt ned i år for laget. Vi gleder oss stort til sesongen 2023! 

J13 (f.2009)

I oppstart av ny sesong, november 2021 dannet lagene fra Holmen IF og Hvalstad en gruppe som skulle utgjøre J13-sesongen 2022. Det var en god og bred gruppe på over 20 jenter som stilte sterkt på trening gjennom hele vinteren. Laget gikk inn i sitt andre år med 9er fotball, og meldte på lag i 1.divisjon og 3.divisjon. Laget var godt forberedt til sesongstart med et sterkt støtteapparat i Morten Fosshaug, Sigve Tonstad og Åsmund Næss. Som en kick-off på sesongen deltok laget på BVH-cup første helgen i april med hele spillergruppen, samtidig som første seriekamp i 1.divisjon ble spilt samme helg. Helgen endte med seier i første seriekamp og vinner av cupen etter en spennende straffekonkurranse i finalen mot Skeid. 

Vårsesongen gikk meget bra for begge lag, hvor laget i 3.divisjon vant alle sine kamper med en god del mål i pluss. Laget i 1.divisjon fulgte opp med ni seire og èn uavgjort og var med det klar vinner av 1.divisjon med elleve poeng ned til 2.plass. Laget deltok også på Holmen jentecup i mai, der de endte på 2.plass og 3.plass bak naborival Asker. I slutten av juli dro en stor gruppe med spillere ned til Dana-cup i Danmark, der kjempet de seg helt til kvartfinalen i A-sluttspillet hvor All-American (som også vant finalen) ble et nummer for store. Laget endte til slutt på en imponerende 5.plass med 11er fotball for første gang for mange. I Hamar talentcup satt jentene seg i respekt med gruppeseier, men et litt uheldig utslag i kvartfinalen på straffer. 

(Ida og Helene representerte Holmen IF på kretslaget)

For laget i 3.divisjon ble høsten en stor opptur med kun èn uavgjort og et tap, og derav klar vinner av serien. Ekstra gøy at flere ivrige 2010-jenter bidro til det gode spillet i de siste kampene. I 1.divisjon startet høstsesongen med null poeng, da laget hadde kvalifisert seg til 1.divisjon på vårparten. Så forspranget på elleve poeng ble strøket. I første kamp møtte laget Lyn, som var deres største utfordrer på våren. De hadde vist meget god form sensommeren og ble med det jentenes første og eneste tap i løpet av seriespillet. Etter denne kampen vant jentene resten av sine kamper og endte på en sikker og god 2.plass bak Lyn. Totalt i serien for begge lag scoret jentene 168 mål på 31 kamper, og hadde med det toppscorere i både 1.divisjon og 3.divisjon. Med en målforskjell på +127 kan vi si at forsvaret og keeperne presterte meget sterkt. 

Jentene fikk også to spillere med på kretslaget til Oslo, som forøvrig vant høstcupen på Hamar. Sesongen ble avsluttet med 11ercup på Haslum, med noen nye spillere inn vant jentene alle kampene med 14 noterte scoringer og en smultring imot. 

En meget sterk sesong for jentene resultatmessig, og også et imponerende samhold og fotballglede i gruppa. 

J14 (f.2008) 

Laget var påmeldt to lag i seriespill, der laget stilte i 1.divisjon og 3.divisjon. Gruppen hadde hatt en god sesong før, og hadde klart å kvalifisere seg til spill på det øvereste nivået. Med et helt nytt trenerteam i Rebekka Davidsen, Espen Johansen og Christoffer Brusnes, var J14 klare for et nytt godt år i Holmen IF. Med tre treninger gjennom vinteren og med et godt antall treningskamper følte lagene seg klare for seriestart. Vårsesongen ble en overraskelse for laget i 1.divisjon, der nivået var betydeligere høyere enn det de erfarte fra fjoråret. Jentene spilte jevne kamper, men klarte dessverre ikke få med seg de poengene de trengte. For laget i 3.divisjon var stemingen helt annen, og de vant kamper på løpende bånd. Til feriepause lå laget på toppen av tabellen. 

Jentene representerte Holmen IF i Dana-cup, der laget stilte med to lag og gjorde en god figur med kvalifisering til A-sluttspill. En fin sportslig tur, vel som sosialt. Der jentene presterte godt både på og utenfor banen. 

Høstsesongen var en stor opptur for begge lag, spesielt for laget som spilte i 1.divisjon. Etter å ha ligget nederst på tabellen med kan 1.poeng etter ferdigspilt vårsesong, begynte laget å plukke poeng mot god motstand. Høydepunktene er 3-0 seieren på hjemmebane mot Asker SKK, og da laget klarte poengdeling mot et meget sterkt Kolbotn-lag. Det var klart og tydelig at jentene hadde tatt steg igjennom sesongen, og endte til slutt opp med 9 poeng (derav 8 poeng i løpet av høstsesongen). Laget i 3.divisjon vant til slutt sin serie, men det ble en jevn affære hele veien inn. Da Gui ble en stor utfordrer, men Holmen klarte å beholde 1.plassen helt inn. Det endte med 13 seire, 1 uavgjort og 2 tap totalt i løpet av hele sesongen. 

J15 (f.2007) 

J2007 har et helt spesielt samhold innad i spillergruppen. Etter noen tøffe år i ungdomsfotballen på øverste nivå, var laget klare for en sesong i 2.divisjon i 2022. Kristian Sneddon kom inn som hovedtrener, og skapte en entusiasme i laget. Han gjorde det klart og tydelig for jentene at alt er mulig. En spillergruppe på over 20 spillere, fikk en god gjennomkjøring gjennom vinteren og var klare til å ta fatt på en ny sesong i Holmen-drakten. 

2. divisjon viste seg å være en divisjon med jevn og god motstand, og jentene presterte godt i løpet av våren som resulterte i å ligge på toppen av tabellen når lagene tok ferie. Det var bare å glede seg til høstsesongen, der jentene skulle klare å holde unna for lagene under på tabellen. Spenningen varte helt inn til siste seriekamp, der jentene måtte vinne for å ta med trofeet hjem. På motsatt side av banen gjestet Team Sandvika (Jardar/Høvik/Bærum), og det var ikke snakk om at disse skulle ødelegge festen. Jentene la presset til siden- og vant hele 7-0 og sikret dermed en velfortjent 1.plass i serien. 

J15 har vært en flott gjeng topp motiverte jenter, og en flink trener og et fantastisk støtteapparat har lagt grunnlaget for gode sportslige prestasjoner og enormt mange hyggelige sosiale øyeblikk på trening, i kamper og i form av sosiale kvelder, arrangementer og cuper. 

Tusentakk til alle involverte og det gledes til ny sesong! 

J19/17 (f.2006-03)

J19 og J17 startet med en stor spiller spillergruppe i starten av november 2021. De var tilsammen over 30 spillere fordelt på fire ulike alderstrinn. Med dette utgangspunktet meldte vi opp to lag i seriespill, et i J19 2.divisjon og J17 2.divisjon. Rebekka Davidsen kom inn som ny hovedtrener for gruppen, og fikk hjelp av Simen Garfjeld som har fulgt jentene i lang tid. Sesongen for jentene har vært en berg- og dalbane, med både store oppturer og flere nedturer. Sesongen har bart preg av at flere spillere som har sluttet pga. ulike årsaker, og de gjenværende har dermed fått i overkant mange kamparenaer å fylle. I tillegg har noen av jentene blitt flyttet permanent opp til KSA i løpet av sesongen. Uansett- gruppen med spillere skal ha all honnør for innsatsen de har lagt ned i løpet av sesongen. Det har også resultert i sterke prestasjoner, som 4-3 seieren over Asker SKK og 6-2 seieren over Røa i siste seriekamp. 

For noen har dette vært siste sesong og vi er utrolig takknemling og stolte over jentene som har vært med på hele reisen fra de sparket sin første ball i 1.klasse til de no er ferdig på videregående skole. Dere har vært med på å skape klubbhistorie, som har resultert i at Holmen IF kan gi et tilbud for alle helt opp til seniorfotballen. 

KSA (2006-) 

Holmen IF stilte i 2022 med et lag i 4.divisjon, etter å ha rykket ned året før fra 3.divisjon. Med hovedtrener Christoffer Brusnes ved roret handlet det først og fremst om å bygge opp et helt nytt lag som skulle prestere godt i den nye divisjonen. Kjernen fra fjoråret var med videre og spillere som Ingrid Økland, Dina Haave, Jenny Grinden, Miriam Fink Kvamme, Maria Duvaland, Cathrine Tsan og Aleksandra Rachwal skulle være med å bidra nok et år. I tillegg tok flere av våre unge lovende spillere fra ungdomsavdelingen steget opp i kvinnefotballen. Vi har vært heldig å stifte nytt beskjentskap til flere nye spillere som kom fra andre klubber. Det har vært en ung spillergruppe på totalt 20 spillere, i tillegg har tidligere spillere som har vært hjemme på ferie bidratt når de kan. 

I løpet av vintersesongen trente jentene tre ganger i uken, og spilte et godt antall treningskamper. Pre-season bar tydelig preg av mange nye spillere som ikke hadde spilt sammen før, og på treningsfeltet ble det satt stort fokus på relasjonsbygging og tydelige spillprinsipper. 

Vårsesongen stod for tur, og i år skulle vi møte flere gode lag i 4.divisjon som OSI, Skeid 2, Amasone og Heming. Etter mange jevne kamper, lå laget godt plassert inn til sommerferien blandt topp 4. Etter ferien opplevde vi litt frafall pga. studier på flere av våre sentrale spillere, i tillegg hadde vi litt skadeproblematikk på noen spillere i troppen. Dermed åpnet det seg muligheter for våre J19-spillere til å komme inn å kjempe om 2.plassen. OSI var det lite å gjøre med, de hadde gått ubeseiret gjennom våren og lå ene og alene på topp. Det skulle vise seg at jentene som fikk muligheten presterte godt, og med det klarte vi å ta flere poeng på høstsesongen. Vi kjempet hele vien inn, og KSA endte til slutt opp med en 4.plass med kun 3 poeng opp til 2.plassen. Det ble en svært jevn sesong, og laget følte de fortjente å havne høyere på tabellen til slutt. De ble til slutt 7 seire, 2 uavgjort og 5 tap for jentene, med en målforskjell på 50-35. 

Vi er enormt stolte over vårt damelag- og sesongen har vært en god opplevelse både på og utenfor banen. Vi gleder oss til fortsettelsen!