2021-09-14
A-lagsredaksjonen

Laget fra start: Fredrik Arnhjell - Mathias Mikalsen, Henry Ekerholt, Simen Thøgersen, Daniel Mohebbi - Edin Botonjic, Jørund Engeseth, Endre Lübeck - Abiti Ahmed, Lasse Knutsen, Gabriel Dahl.

Innbyttere: Srosht Omer, Julian Pedersen, Sebastian Ferraz, Nikolai Aasberg, Sondre Rossbach

I likhet med forrige gang A-laget spilte fredagskamp, ble det målfest. Sist ble det 6-1 mot Stabæk 3; denne fredagen ble det hele 7-2 mot Rilindja.

Lasse sto for det eneste målet i 1. omgang da han kom først på et godt innlegg fra Gabriel. 1. omgang ellers var sjansefattig og intens.

Etter pause kom Srosht seg fri ute mot høyre, før han slo inn i boks. Der ventet Lasse, som var frisk, pigg og uthvilt etter å ha stått over tirsdagens kamp mot Heming på grunn av det røde kortet han fikk mot Gui. 2-0 til Holmen rett etter pause var fortjent ut fra spill og sjanser.

Holmen hadde grei kontroll på dette tidspunktet, men så skjer det som ikke skal skje. Straffe imot, kanskje av den billige sorten, men dømt var dømt. Fredrik hadde reddet de to siste straffene mot Heming og Gui, og ute på banen ble det ropt "Tre av tre nå, Fredrik". Alle gode ting pleier å være tre, men det utrykket passer jo ikke helt inn her i og med at Fredrik allerede har reddet to straffer. Rilindja scoret uansett fra elleve meter, og dermed 2-1 og spenning i kampen. Den skulle ikke vare lenge.

En corner fra Endre endte opp i returrom hos Srosht, som banket avgårde et skudd fra 16 meter. Om han hadde vært oppe i hockeyhallen og sett på der for å bli inspirert vites ikke, men avslutningen ble det man på hockey-språket kaller "skudd for styring". Srosht sitt gode skudd gikk via et par bein, og i mål bak en utspilt Rilindja-keeper.

Vi nevnte at Lasse var uthvilt til denne kampen. Det var også hans angrepskollega Nikolai Aasberg. Mathias, omskolert fra spiss til back rett før kampstart, dro seg flott frem på høyresiden, og slo hardt inn langs gulvet. Men vent nå litt. Hvorfor ble Mathias omskolert rett før kampen begynte? Max skulle egentlig starte, men som politimann måtte han rykke ut for å sikre en brann rett før kampstart. Max rakk til slutt siste halvdel av akt to. Han reddet dermed både en brann og var med på å redde tre poeng til Holmen denne varme fredagen. Men tilbake til Mathias` innlegg. Dette møtte Nikolai perfekt, og satte inn 4-1 til Holmen.

Og mere skulle det bli.

Julian kom inn i 2. omgang, og fikk ballen på et perfekt gjennombruddsløp. Avsender av pasningen var Daniel, og etter å ha kriget til seg kula og rundet keeper, satte Julian inn sitt første mål i Holmen-drakta.

Med elleve minutter igjen å spille reduserte Rilindja. Det ga Holmen-gutta ekstra motivasjon til å score enda flere.

Nikolai Aasberg stakk først i bakrom, vendte bort en stopper og satte inn 6-2, før samme mann klinte til bak en forfjamset keeper like etter. 7-2, godt humør og herlig stemning i garderoben.

- Jeg hadde en god følelse før kampen, og var sikker på at vi kunne slå tilbake etter tapet mot Heming. Vi hadde en fin kampforberedende økt torsdag og gjorde noen taktiske endringer fra forrige kamp som gjorde at vi klarte å ta mere kontroll over midtbaneleddet. Flere spillere som må spille i litt uvante roller i dag, og gutta løser det til terningskast 6. Nå starter forberedelsene inn mot Asker kampen tirsdag, sier hovedtrener Mads Lystvedt.

Nå venter ny kamp tirsdag, borte mot Asker 2. Kampstart på Føyka er kl. 20:15.

Og gratulerer til Sondre Rossbach (nei, ikke Odd-keeperen, men vårt eget keepertalent født i 2005) med A-lagsdebuten for Holmen!